Om mig

Som certifierad coach, stress- och avspänningspedagog samt skogsbadsguide sätter jag fokus på välmående, återhämtning, självmedkänsla och vikten av att leva i enlighet med sina värderingar. Jag brinner för mötet med den enskilda individen och att locka fram kraften till insikter som leder till förändring mot ett hållbart och rikare liv. Via skogsbad och naturen guidar jag till stillhet, naturvaro, glädje och livskraft.

Jag vill bidra till en vänligare värld där människor tar ansvar för sina liv och skapar förbättringar för sig själva, vilket smittar av sig på andra.

När jag hade lämnat in id-kortet till min fd arbetsgivare och jag visste att jag skulle kunna vila var det som min kropp sade: “ok, nu är det min tur” och jag brakade rakt igenom

Susanna

Jag har erfarenhet från projektledning, marknadsanalys, strategiarbete och kommunikation i ett globalt företag, med högt tempo och kontinuerligt förändringsarbete. En fantastisk möjlighet men tyvärr glömde jag bort att lyssna på mig själv. Jag insåg allt för sent att jag lade för mycket energi på arbetet och andra och för lite på mig själv. Till sist gjorde jag valet att avsluta min trygga anställning och kasta mig ut.

När jag hade lämnat in id-kortet till min fd arbetsgivare och jag visste att jag skulle kunna vila var det som min kropp sade: “ok, nu är det min tur” och jag brakade rakt igenom. Det behövdes en lång period med återhämtning och jag insåg hur viktigt det var att jag lägger den energi jag har på rätt saker – saker som är meningsfulla och viktiga för mig. Det är då jag gör mest nytta för mig och andra. Samtidigt som jag mår bra.

Förutom min egen resa tillbaka från utmattning och mina erfarenheter av att byta karriär och börja plugga igen vid 45+ har jag kunskaper från den senaste forskningen kring stress och återhämtning bland annat via utbildning till Stress- och avspänningspedagog på Sverigehälsan, kurser inom Mindful Self-Compassion och The science of Happiness. Jag är ICF-Certifierad Coach samt Skogsbadsguide via Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute (SNFTI)

För att bryta trenden med ökad psykisk ohälsa hos unga engagerar jag mig volontärt som Storasyster i Tjejzonens stödchatt samt coachar unga för Wake Me Up. Att ha de rätta verktygen och ha självmedkänsla är viktigt både för gammal och ung.