Categories
Återhämtning

Hur andas du egentligen?

Hur andas du egentligen, just nu? Stanna upp och känn efter en stund.

Att få in en rutin att uppmärksamma hur vi andas är en bra vana. Vi vet ju logiskt att det är bra för kroppen att andas ordentligt, hela vägen ner så att diafragman trycks ner och vi kan känna att vår mage expanderar. Och det är ju ofta lätt att göra när vi tänker på det. Men vår fantastiska andning pågår ju automatiskt och ofta sitter vi spända och drar inte ner andetaget fullt ut. Ibland sitter vi dessutom och håller andan när vi koncentrerar oss. En väl syresatt kropp och hjärna hjälper oss att vara mer koncentrerade och ger våra organ en bättre möjlighet att arbeta.

Ett tips är att sätta en liten påminnelse på klockan som går igång oregelbundet med en vänlig, nyfiken fråga: Hur andas jag just nu? Det finns bra appar man kan använda, tex Mindjogger. Prova gärna och se vad du lägger märke till. Kommentera gärna.

#återhämtning #stresshantering #självledarskap #coaching #truebyyou #medvetenåterhämtning #mindfulness #truebyyousåterhämtningskalender #personligutveckling #hjärnvila #tankenskraft #andning #reflektion

Leave a Reply

Your email address will not be published.